31. ledna 2004 v 0:00 |
Administrační tagy: 

TÍLKO: Country Auction

0:00
/
0:00
TÍLKO: Country Auction
02593848.jpeg
31. ledna 2004 v 0:00 |
Administrační tagy: 

TÍLKO: Country Auction





Jennifer Helia de Felice
&
Ivan Palacký
&
TÍLKO

V koutku rychle se rozvíjející země, v Pensylvánii, le í polní parkovi tě podél tří vzájemně propojených stodol, s velkým nápisem nad vstupem: Country auction / Vesnická aukce...

...konfrontace "aukčního rapu" a elektronicky modifikovaných "polních" zvuků...

02593849.jpeg

Procházíme aukčními sály - dřevěnými stodolami - co chvíli vyběhneme ven nadýchat se čerstvého vzduchu a vyzkoušet zakoupený stetson. Jéminkote!!! Ještě gumičku, která by klobouk upevnila ke krku, aby ve větru dočista neuletěl...!

* * *

Simon Botten (kdy jsme jej prosili, zda by si nevzpomněl na nějakou svou zku enost z aukce):[překlad]

"Sice jsem dlouho přemýšlel na téma aukcí, ale žádný konkrétní příběh mě v té souvislosti ne a ne napadnout. Vzpomněl jsem si akorát na chlápka, odněkud ze severozápadu, co prodal svou šestnáctiletou dceru za láhev whisky. A pak jsem přišel na případ tzv. šíleného trapera, protože to je historka zhruba ze stejné doby, někdy z třicátých let minulého století. Jmenoval se buď Arthur Nelson nebo Albert Johnson - popravdě, nikdy se nezjistilo, kdo to skutečně byl nebo odkud se vlastně vzal. No, a tenhle traper zastřelil příslušníka RCMP*, takže za ním pak poslali skupinu policajtů, aby ho zadrželi, ale traperova bouda - spíš jakási malá pevnost - byla z větší části pod zemí, ven trčela jenom střecha a ani ne metr zdiva s minimálními okny, a oni se nejprve pokusili vyhodit tu boudu do povětří, ale když pak prohledávali ruiny, zjistili, že chlápek zmizel, že se mu podařilo utéct zadem a odtud někam do hor. Museli ho teda pronásledovat tři nebo čtyři týdny v krutých mrazech. Jemu se podařilo dostat až na hřebeny, hodně vysoko, v mínus třiceti - čtyřiceti, kdy navíc táhl sebou zhruba pětadvacetikilový ruksak. A nakonec ho teda chytli, ale jenom díky tomu, že poprvé v historii bylo při pronásledování nasazeno letadlo s pilotem, který lítal s bojovým letounem už za první světové války - takže celá ta akce byla daleko rychlejší než kdykoli předtím."

Ale myslím si, že bez toho letadla by jej nikdy nechytli.


* RCMP - kanadská královská jízdní policie