25. srpna 2016 v 22:06 |
Administrační tagy: 

Roman Štětina: Kdo to udělal

0:00
/
0:00
Roman Štětina: Kdo to udělal
02351689.jpeg
25. srpna 2016 v 22:06 |
Administrační tagy: 

Roman Štětina: Kdo to udělal

Noci probdělé, noci s bolavou hlavou, noci protrpěné a noci v nichž jsem umíral. Nekonečné neslyšné rozhovory... šeptot, který s rozedněním končí. Slepota, na níž si oči zvyknou. Stíny událostí. Noci jemné, čisté, noci prolétané. Sevřený svěrač, horký asfalt, bosé nohy a šum potoka. Štěrk mezi prsty.

Čas mezi spánkem a bděním... zrychlený tep, výkřiky tlumené tmou. Vše se noří do bezedných krajin a tak krutě, bez varování, exploduje do reality. Nesnesitelné horečky. Popsané listy - ráno už nečitelné. Nevypnuté rádio. Čaj zapomenutý na plotně. Nezvané návštěvy - "Kdo to dělal? Kdo to dělal!?" - na co se to vlastně každou noc ptám? A koho?

Kompozice "Kdo to udělal?" je jakýmsi ohlédnutím za tím, co vše vzniklo za poslední rok mojí práce se zvukem. Zpracovává a znovu přetavuje již některé hotové zvukové práce. Staví je do jiných pozic a dává jim v mnohém nové významy. Mám však pocit, že poslední předešlé práce byli spíše přípravou na tuto kompozici, která tento rok do jisté míry symbolicky uzavírá.

http://www.romanstetina.com/