03. listopadu 2006 v 20:00 |
Administrační tagy: 

POLIB ÉTER * * * Československý večer akustických umění (archiv)

0:00
/
0:00
POLIB ÉTER * * * Československý večer akustických umění (archiv)
Paraneuro (Miroslav Posejpal, Jarmo Sermilä)
03. listopadu 2006 v 20:00 |
Administrační tagy: 

POLIB ÉTER * * * Československý večer akustických umění (archiv)

V závěru Týdne slovenské kultury jsme poprvé po několika letech vzájemné komunikace a programové výměny uskutečnili společný VEĆER AKUSTICKÝCH UMÉNÍ - v poli mezi pořadem Radioateliér a ExTempore, mezi experimentálním vysílání Českého rozhlasu Vltava a Experimentální studiem Slovenského rozhlasu.

PDF icon polibEter_A5

Ve dvouhodinovém živém vysílání jsme mezi sebou propojili obě vysílací studia a pokusili se na chvíli ovládnout ČESKOSLOVENSKÝ ÉTER. Díky spolupráci s Multimediální sekcí Českého rozhlasujsme celý večer mohli sledovat i v přímém video streamu. Ten večer do éteru zněli: Anofeles Ami - pilotný opus spoločného projektu tvorcov z Experimentálneho štúdia Slovenského rozhlasu a tanečníkov reprezentujúcich Nadáciu Bratislava. V choreografii Ivici Franekové tančili Stanislava Vlčeková a Ján Gonščák Jiří Adámek a Tiká tiká politika s hlasy Zity Morávkové, Pavola Smolárika, Anny Synkové a Daniela Švába. Živý dôkaz - Understanding Ovations jemuž své hlasy propůjčili Laco Kerata, Vlado Janček, K. K. Bagala, Silvester Lavrík a Karol D. Horváth. Radio IVO: ŽIVOT NEDOCENÍŠ. Rozhlasová hra v režii Romany Bohunské a její další repríza s novým námětem v interpretaci Johany Švarcové, Mariana Moštíka a Petra Marka. A v závěru improvizační blok skupiny Paraneuro 2/3 CZ alias Miroslav Posejpal a Alex Švamberk, tentokráte s absencí svého finského člena Jarmo Sermilä, za to však v přímém propojení se slovenskou improvizační skupinou JELENE, která doprovázela svojí produkcí slovenskou část hudebního vysílání v bratislavském studiu. Jejími členy byli Samo Smetana, Rudo Pepucha, Matej Haas, Anton Pažický a Ján Boleslav Kladivo.

Video STREAM z pražského Studia A Českého rozhlasu naleznete ZDE Fotogalerii ze studia Slovenského rozhlasu naleznete ZDE