Ladislav Mirvis Mirvald

Ladislav Mirvis Mirvald

Ladislav Mirvis Mirvald

Ladislav Mirvis Mirvald je nekonvenční mistr neobvyklých zvukových a obrazových řešení, zvukový designer a tvůrce speciálních nahrávacích technologií. Je konzultantem na katedře Hudební vědy Masarykovy univerzity v Brně, Brněnské filharmonie, Fakulty Architektury VUT, nebo Moravian Science Centre Brno, kde se mimo jiné zabývá i akustikou prostoru. Toto téma přenáší i do praktické roviny vytvářením technik  zachycující a reprodukující zvuky prostorů,  konstrukcí a materiálů.

Participoval na mnoha hudebních, filmových a divadelních projektech. Spolupracuje s mnoha subjekty, jako Brno Contemporary Orchestra,  divadlem  Skat, HaDivadlem divadlem D´epog a dalšími. Je konzultantem a producentem audiovizuálních instalací a zvukovým mistrem festivalu Expozice nové hudby. Jako zvukový mistr se mimo jiné  věnuje postprodukci a nahrávání živých performancí novějších směrů experimentální a nezávislé hudební scény, pracujících nejen na poli soudobé vážné hudby, ale v širším rámci post-industriálních konceptů. Je spoluautor a technik mnoha uměleckých audiovizuálních instalací a především všestranný zvukový producent, který se zaměřuje zejména na experimentální i elektroakustickou hudbu a nezávislé hudební projekty.

Jeho vlastní hudební produkce jsou průsečíkem galerijních instalací, filozofií skupiny Jack-Jack  no-input aesthetics group, volných improvizací formace Roman Radkovič Collective, S.M.R.K. , TŽCMNK, nebo Degens . V minulosti také hudební formace Cathead či Zabloudil.

https://romanradkovicollective.bandcamp.com/
https://jackjacknoise.bandcamp.com/album/jack-jack
https://mappa.bandcamp.com/track/dob-in
https://stoned-to-death.bandcamp.com/album/degentrifikace
https://zabloudila.bandcamp.com/album/d-ti-zezemn