29. července 2016 v 22:00 |
Administrační tagy: 

Jiřička & Procházka: TY

0:00
/
0:00
Jiřička & Procházka: TY
03655852.jpeg
29. července 2016 v 22:00 |
Administrační tagy: 

Jiřička & Procházka: TY

„Máš bílé tělo, jsi předem jasný utopenec, propletený s nějakým dalším padáš do studny. A pak vidíš pláň, na které je několik dalších studní, několik konstrukcí budoucích budov. A pak nějaká dívka. Jsi ve skupině s dalšími lidmi a zase se nakláníš nad studnu a zase do ní padáš. Ne každá studna má však svého utopeného upíra.“

Drastická pouť po snovém prostoru, jejímž hlavním hrdinou jsi TY. Hudebně-dramatická kompozice na text malíře Josefa Bolfa dělí chmurné záznamy snů strukturovaných do valivé prózy plné až pubertálně horrorové fantazie, ale i hyperbolické nadsázky, do několika hudebních bloků rozkročených mezi nabuzeným metalem, matoucím ambientem a schizofrenními rytmy hry pachinko. Tři hlasy se v kompozici prolínají, a zároveň zosobňují tři sedimenty zkušeností, tři podoby lidského vývoje i vztahu k imaginaci, tři specifické nástroje s překotnými rytmy, melancholickým rázem nebo démonickou artikulací.

„Text zpracovává sny, které jsem si zapisoval během jednoho roku. Nejsou to samozřejmě zcela všechny sny a některé jsou navíc trochu přepsané. Je to trochu záznam, trochu splatterpunkový horror a asi i trochu poezie. Určitě sehrálo nějakou roli i to, že jsem se v té době začal zabývat psychoanalýzou. Převedl jsem vše do druhé osoby, možná mi to umožňovalo sama sebe a své sny vidět v odstupu. A tak se posluchači podsouvá představa, že zážitky jsou jeho. Těžko se mu mohou zdát sny někoho jiného, tak si je aspoň může poslechnout...“ píše o svém textu malíř Josef Bolf.

text: Josef Bolf
hudba a zvuková realizace: Tomáš Procházka
režie, dramaturgie: Lukáš Jiřička
účinkují: Josef Bolf, Tomáš Procházka, Adam Šulc